ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexanndra1994 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 42 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / REGINE / Longevitatea Reginei Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
drone1952
Vizitator



Dlor,
Regina si lucratoarele din stup sint din pct de vedere genetic identice insa reginele traiesc de 10 ori mai mult decit lucratoarele pastrindu-si functia reproductiva.
Cercetatorii de la Universitatea Illinois au descoperit 3 factori au un rol in reproductie,crestere si/sau longevitate.
Primul factor.Proteina Vitellogenin(Vg),proteina impotanta in reproductie care are insa si in longevitate.
Al 2lea factor este un hormon juvenil care influienteaza cresterea si maturizarea.
Al3 lea factor este insulina IGF-1 care regleaza ani(durata de viata),fertilitatea si alte procese biologice la vertebrate si nevertebrate.
Gene Robinson (Universitatea Illinois) spune ca in general formele de viata care amina reproductia ptr mai tirziu traiesc mai mult.Dar regina,care depune pina la 2000 de oua pe zi fiind considerata “masina de ouat” traiesta de 10 mai mult decit lucratoarele.De ce?
Cercetarile au condus la o descoperire importanta:Vitellogenin-ul este in cantitate mai mare in abdomenum reginelor tinere si scade cu trecere timpului dar creste odata cu trecerea anilor in cp si torace.Reginele batrine prezinta o mare concentratie de Vg decit reginele tinere.Lucratoarele au o cantitate  mai mica de Vg decit reginele in abdomen,cap si torace.
Despre Vitellogenin am postat pe un alt Forum : click aici
Cu stima

Ps.Prin unele subiectele pe care le scriu pe Forum desi unele sint socotite ca aprtinind de rubrica”Stiati ca”,nu le caut pe Google asa dupa cu spun unii “experti” ci le primesc cu Newsletters” de la Universitati care au si catedra de entomologie care se ocupa intens de aceste mici,frumoase si folositoare vietati.Fac aceasta ptr a informa colegii care nu au acces si nu cunosc engleza.Cred ca sint folositoare.


pus acum 16 ani
   
balasbebe
Apicultor

Din: Zalau
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 186
Drone, pentru ca sti engleza, noi trebuie sa avem grija de tine, ca si albinele de o regina.
  Pe forum sunt cateva categorii de stupari. Incepatorii sunt cei mai interesati sa afle cat mai mult, si au cele mai bizare intrebari. CEALALTA CATEGORIE SE STRADUIESTE  SA DEA CELE MAI BUNE RASPUNSURI.
  De aceea noi trebuie sa fim egali, si sa lasam sa se inscrie oricine. Este bine sa lasam tonul ironic, ca nu serveste nimanui.  Indiferent de statut, trebuie sa pornim de pe pozitii egale. Trebuie sa fie respectul fata de munca pe care o desfasuram, adica stuparitul.


pus acum 16 ani
   
alinndiaconu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 125
drone, da-ne si linkul acela cu engleza ca unii o mai rupem binisor.

pus acum 16 ani
   
drone1952
Vizitator



Dle balasbebe,
Noi sintem toti egali,unii cu cunostinte mai multe alti incepatori dar avem o pasiune comuna ALBINA.Un prieten bun care s-a stins in septembrie desi era omul care avea un cuvint de spus in stuparitul america si a invatat generatii de stupari era egal cu ultimul venit si discuta normal,fara ifose cu oricare. Aceasta se numeste BUNSIMT si cred ca acesta ar trebui sa fie unicul MODERATOR pe Forum.Simtem egali,iar experienta pe care am acumulat-o nu ne opreste sa invatam.Poate singurul lucru pe care putem sa-l toleram este sufletul fiecaruia.
Cu stima


pus acum 16 ani
   
drone1952
Vizitator



Dle alinndiaconu,
Linkul cu pricina este parolat iar mie mi-au facut abonament.Sa va dau password-ul inseamna sa-mi arate respectivii obrazul si chiar nu vreau.Daca puteti sa-l hackeriti ok. Proquest este situl si are diferite domenii.
Cu stima


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la