ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL
APICULTURA, ALBINE, CEARA, MIERE, PROPOLIS, STUPI, FAGURI, FORUM, APICULTORI
Lista Forumurilor Pe Tematici
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil ro_xy20
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 45 ani
ALBINE FORUM DE APICULTURA APIARDEAL / VANZARI / Seminte de facelia Moderat de orbanstefan64
Autor
Mesaj Pagini: 1
sandu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 214
Vand facelia fara impuritati de calitate la pretul de 13ron.Livrez oriunde in tara prin posta cu ramburs,prin curier sau orice alta modalitate agreata de beneficiar.Sunt din Timisoara si pentru detalii si comenzi ma puteti contacta la tel.0722783600,0356418662,0770145934 sau prin mesaj privat.

seminte facelia vand facelia fara impuritati calitate pretul oriunde tara prin posta curier sau

52.7KB


pus acum 15 ani
   
sandu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 214
Facelia are 3 mari intrebuintari:1.planta meliferace secreta nectar tot cursul zilei cu o usoara crestere spre oreleamiezii.Potentialul nectarifer al florilor oscileaza in limite largi,in functie de conditiile climatice,precum si de epoca de semanat.Cantitatea de nectar e de1-4,5mg/floare,cu o concentratie medie de 28% zahar.Florile sunt cercetate intens toata perioada infloritului,frecventa de vizitare fiind mai mare dimineata,cind culeg nectar si polen,iar dupa amiaza mai mult nectar.Infloritul dureaza 30-50 zile  functie de conditiile climatice,productia de miere oscileaza intre 600-1000 kg la ha,in conditii mai putin favorabile 300-600kg.
2.planta furajera,bogata in proteina,ca planta furajera secundara ce produce repede masa verde si nepretentioasa.Animalele o consuma cu placere daca e un soi fara perisori si daca sunt obisnuite  de crescatori.Nu e pretentioasa fata de conditiile de clima si sol,cultivindu-se si in zonele sudice,mai secetoase si in cele nordice mai racoroase.Rezista bine la bruma pina la -6 gr.C dar nu rezista peste iarna.
3.ca ingrasamint verde,pentru intreruperea in asolament a interdictiei cultivarii unor plante ca:sfecla de zahar la atacul de Rizoctonia si la cultura cartofului legat de nematozi.Datorita cantitatii de biomasa produsa la unitatea de suprafata, a sistemului reticular,a continutului bogat in proteine,nepretentioasa,lasa multe elemente nutritive in sol.Este indicata in combaterea buruienilor prin acoperirea solului cit mai mult timp si prin punerea la dispozitia plantei ce urmeaza dupa ea a unor cantitati insemnate de elemente nutritive usor asimilabile.
PREZENTAREA FACELIEI
Inalta de 40-60cm,tulpina ramificata purtind mai multe inflorescente in forma  de evantai a caror inflorire incepe de la baza.Perioada de vegetatie este scurta ,de la rasarire la inflorire trecind 45-55 zile ,iar durata infloritului e de 30-50 zile functie de factorii climatici.La cimpie cu arsita durata de inflorire e de 25-30zile iar in zonele mai umede cu temperaturi moderate e mai mare.
AMPLASAREA CULTURII
Cele mai bune conditiile ofera solurile cu textura mijlocie  care au o buna capacitate de aeratie si de retinere a apei.Nu sunt recomandate solurile saraturoase si cele cu exces de umiditate.Sunt plante sensibile la aciditatea solului.Pentru productia de saminta se evita solurile infestate cu Cuscuta si Avena,seminte greu de separat de cele de facelia.
LOCUL DE ASOLAMENT.Bune rezultate se obtin dupa plantece parasesc devreme terenul si care nu lasa resturi vegetale ca cerealele paioase de toamna ca si plantele furajere ce parasesc devreme terenul.
PREGATIREA PATULUI GERMINATIV:Necesita un pat germinativ tasat la suprafata si afinat inprofunzime asigurind contact intre saminta si sol cit mai bun.Ultima lucrare se recomanda sa fie executata cu cultivatorul de plante tehnice urmat de croskileti, perpendicular pe directia de semanat, pt a realiza o incorporare uniforma a semintelor.
SEMANATUL:Insamantarea se face cu samanatorile SUP la distanta de 25 cm intre randuri cu norma de samanta de 8-10 kg\ha.Semanatul se poate face primavara din timpuriu cand in sol se realizeaza cateva zile la rand temperaturi 3-5 grade celsius, la agancimea de 2-3 cm. Dupa semanat este obligatoriu tavalugirea culturi, cand terenu este uscar cu tavalugu inelar, pt obtinerea unui rasariri uniforme.
LUCRARILE DE INTRETINERE SI INGRIJIRE: Pe tot parcursul perioaadei de vegetatie, cultura se va tine curata de buruieni si in mod special cand culturile sunt destinate produceri de samanta sa fie libere de Avena Fatua si Cuscuta ssp, prin prasile, erbicidare sau pliviri repetate. Erbicidarea se poate face odata cu pregatirea patului germitativ cu unul din produsele: Treflan 48 EC in doza de 2l/ha sau Dual Gold 1-1,5l/ha.Pe vegetatie se pot folosi Afalonul 2kg/ha in doza de 3-4 frunze, iar in cazul cand cultura este infestata su palamita se poate folosi Lontrelul in doza de 200-500gr/ha.
RECOLTAREA:Se recomanda recoltarea in 2 faze: in prima faza plantele se recolteaza cu vindrovarul prin lasarea plantelor in brazde in vederea uscari.In adoua faza se face recoltatul cu combina echipata cu picapuri pt ridicarea plantelor din brazda, atunci cand semintele au o umiditate de 10%. Combinele trebuie sa fie bine etansate in vederea eliminari pierderilor si reglate corespuzator pt seminte mici, turatie mica la toba si vant slab.Momentul recoltatului in 2 faze se stabileste cand semintele de la baza inflorescentei sunt brunificate. Recoltarea se poate face si intr-o singura faza prin folosirea unui desicant, atunci cand semintele la baza au inceput sa se brunifice, folosind produsul Reglone in cantitati de 4l/ha.
CONDITIONAREA: In general la semintele mici trebuie sa creasca atentia in vederea preveniri si indepartari oricaror riscuri de amestec mecanic atat in timpul recoltari cat si a conditionarii. Dupa recoltare se face o precuratire a semintelor in vederea eliminari resturilor vegetale care ar putea duce la deprecierea calitati semintelor. Selectarea se face cu site carespunzatoare pt seminte mici.


pus acum 15 ani
   
fery
Apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 40
rame de tei comercializati ?
sunt din deva si m-ar interesa
o zi buna !


pus acum 15 ani
   
sandu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 214
Da.Executie deosebita la pretul de 1,6lei/buc.

pus acum 15 ani
   
apibio
Apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 14
Va rog sa ne spuneti la masina de descapacit ce oferte aveti in prezent si in special la cele de 12 V
Multumesc


pus acum 15 ani
   
sandu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 214
Nu stiu precis ce fel de masina va intereseaza.Daca este vorba de masina de descapacit automata sau cutite electrice ca diferentele de pret sunt enorme.

pus acum 15 ani
   
gygy stuparu
Apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 30
Domnule Sandu ce se mai aude de  FACELIA ????
Doresc si eu 20-30 KG


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la